Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Tuňáková pomazánka

8. 12. 2023

Doba přípravy: přibližně 5 minut (bez času vaření vajec)

Obtížnost: začátečník

Nalijte si dvě deci svého oblíbeného vína a pojďte společně se mnou ovládnout kuchyni.

Dnes vám prozradím jak dělám tuňákovou pomazánku, kterou jsou ochutnala na letišti v Anglii při své cestě do Nového světa. Není se čeho bát, povedu vás krok za krokem a uvidíte, že výsledek bude stát opravdu za to.

K dnešnímu vaření budeme potřebovat následující…

Konzerva tuňáka ve vlastní šťávě 1 ks / 150 g
Majonéza50 g
Plnotučná hořčice2,5 lžíce
Vejce natvrdo2 ks
Malá cibule1 ks
Sůl – dle chuti a potřebypřiměřeně
Mletý pepř – dle chuti a potřebypřiměřeně

Do větší misky vyklopíme tuňáka tak, aby k němu nenateklo moc šťávy z konzervy a rozmělníme jej vidličkou. Přidáme vychladlá vejce nakrájená na malé kostičky a nadrobno nakrájenou cibulku. Dále dáme do misky i 2 a půl lžíce hořčice a přibližně 1 polévkovou lžíci majonézy. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí s pepřem.

Já osobně mám nejraději tuto pomazánku s celozrnným toastovým chlebem, ať už opečeným, nebo neopečeným, a s plátky salátové okurky navrchu. Avšak nešlápnete vedle, pokud zvolíte jiné pečivo, či si uděláte takové jednohubky pouze s již zmiňovanou salátovou okurkou, kterou pomazánkou potřete.

Dobrou chuť a na zdraví!

Vložit Komentář


Komentáře