Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Těstoviny s bílým lečem

18. 8. 2023

Doba přípravy: přibližně 20 minut

Obtížnost: začátečník

Nalijte si dvě deci svého oblíbeného vína a pojďte společně se mnou ovládnout kuchyni.

Dnes vám prozradím jak dělám těstoviny s bílým lečem, které je takový můj „vynález“. Není se čeho bát, povedu vás krok za krokem a uvidíte, že výsledek bude stát opravdu za to.

K dnešnímu vaření budeme potřebovat následující…

Těstoviny – dle preference, avšak já doporučuji kratší druhy jako např. mašličky1/2 balení
Cibule – velká1 ks
Cherry rajčátka 250 g
Cuketa 1 ks
Červená, či žlutá kapie1 ks
Česnek 4 stroužky
Kuřecí prsa bez kůže2 ks / 1 srdíčko
Smetana na vaření250 ml
Olej – na smaženípřiměřeně
Sůl – dle chuti a potřebypřiměřeně
Mletý pepř – dle chuti a potřebypřiměřeně

Na rozpáleném oleji v hrnci smažíme nahrubo nakrájenou cibuli až do chvíle, kdy začíná sklovatět. Jakmile je v tomto stádiu smažení, přidáme kuřecí prsa, která jsou nakrájena na menší kostičky a za občasného míchání necháme dále se smažit.

Pokud již není kuřecí maso syrové, přihodíme kostičky cukety, papriky a čtvrtinky cherry rajčátek. Vše důkladně osolíme a promícháme.

Po chvíli začne zelenina pouštět šťávu, a tak trochu zmírníme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme asi deset minut dusit.

Po uplynutí času promícháme a vařečkou případně seškrábneme kousky masa, které se mohou přichytit ke dnu hrnce. Nyní klidně přidejte na plameni, to nám pomůže urychlit proces vaření, a vlijte smetanu na vaření, která díky vyšší teplotě bude rychleji houstnou – zde je však důležité směs míchat, jinak se spálí.

Zhoustlé bílé lečo doplníme prolisovaným česnekem a mletým pepřem a myslím, že nemusím ani zmiňovat, že opět vše důkladně promícháme.

Na konec přisypeme i těstoviny, jež jsme si uvařili během chystání této „omáčky“ a před podáváním necháme tak dvě, tři minutky odpočinout. Tato rychlovka je skvělá jak čerstvá a ještě teplá, tak i studená, kdy potom připomíná těstovinový salát.

Dobrou chuť a na zdraví!

Vložit Komentář


Komentáře