Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Kuskus aneb miliskování hýbe světem

25. 5. 2022

Dvakrát si to promysli, než uděláš nesmysly! 

K dnešnímu článku mě inspiroval cover jedné úsměvné písničky, která se mi linula po kuchyni, když jsem zrovna připravovala večeři. Je mi jasné, že vás zajímá oč šlo – dělala jsem pečené kuře s kuskusem. Žert, samozřejmě. Písnička nese název „P*rno“ a je od Václava Krušiny.

Jedná se vlastně o tabu téma, za které bych ještě nějaký ten pátek zpátky byla vyvrhelem společnosti, ba by po mně s chutí vrhl nejeden úctyhodný muž kamenem. Ale časy se mění a já pozoruji, že témata, u kterých bychom se červenaly, jsou naprosto v pořádku. Nevidím nic špatného se veřejně bavit o různých problémech, samozřejmě s vhodnou osobou, probírat s kamarádkou její intimní žití, či neodvracet s pohoršením oči při peprné scéně filmu. Nutno však říci, že mi za pár měsíců bude čtvrt století (to zní hrozně 😁)…

Co mi však správné nepřijde je rychlé dospívání dětí, kdy tyto mládežníci používají více sprostých slov, než já mám vůbec v povědomí, znají a baví se hlasitě na veřejných prostorách o způsobech, co se techtlí-mechtlí týče, které si pak složitě hledám, neb marně přemýšlím, o jaké kouzelnické formule se jedná, a se zděšením tedy zjišťuji, oč v diskusi dívek s Hello Kitty na tričku šlo.

Nemyslím, že na vině jsou pouze rodiče, kteří ratolestem nevysvětlí, že mají nějakou svou cenu, důstojnost a hrdost. Vždyť tato témata by měly probírat i školy, avšak protože jsou učitelky cudnější než leckdy jejich dvanáctileté publikum, pustí se třídě raději nějaká pěkná nevinná pohádka a všichni jsou spokojení. Když se pak chtějí doma dorostenci kouknout na nějaký film na počítači, povětšinou ne úplně legálně, dostávají díky vyskakujícím reklamám pocit, že venku běhají nymfomanické modelky a alfasamci s až koňskými pyji. A pak kolikrát přijde zklamání, frustrace a milná představa o tom, jak sexuální realita funguje. Ne, já zklamaná nejsem – kuře jsem nespálila (opět pokus o vtip, dnes tu ale šprímuji, vám povím 😁).

Myslím tedy, že ač je vám to jakkoliv nepříjemné, a to určitě oboustranně, měli byste se svým potomstvem, pokud jej už máte, prohodit pár slov, ať ví, že nemusí hned s každým do peřin, že vztah je více než jen mrouskání se, a že důležitější jsou v životě i jiné hodnoty, zmínit se také o ochraně a hlavně, že není v pořádku se stát „dospělým“ ještě na základní škole.

Na zdraví!

 

Pokud mě chcete podpořit, budu ráda, když mi zakoupíte virtuální kávu na Buy me a coffee (https://www.buymeacoffee.com/2decivina)😊

Vložit Komentář


Komentáře