Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Pelmeně aneb bude zas nebe na zemi

24. 2. 2022

Včerejšek je ten tam, zítřek nám není znám, dnešek to je dar!

Trvalo to až moc dlouho. Ptáte se co? Klid. Nic jiného než klid, kdy lidé řeší své osobní problémy. Chodí z práce do práce, o víkendu zajdou třeba na procházku, platí účty, nakupují, radují se, ale i pláčí. Zkrátka žijí. Co svět světem stojí vždy to tak bylo. A vždy se po nějaké době objevil někdo, kdo to narušil. Ať už pro moc, slávu, víru, či větší území. Vždy se někdo našel. A bohužel, tento fakt nepominul ani naši dobu, naštěstí se však vyhnul naší zemi. To však nic nemění na tom, jak strašlivá situace je.

Asi většina z nás dnes ve tři hodiny ráno pokojně spala, tulila se ke svým polovičkám a netušila, že se probudí do jiného světa, který jsme povětšinou znali jen z hodin dějepisu. Křížové výpravy, Alexandr Veliký, Bitva na Bílé hoře to jako by mělo snad i romantický podtext, který válka může přinést – snad proto, že se to stalo tak dávno, snad proto, že je to tak popisováno v knihách, jakou je například „Na západní frontě klid,“ či proto, jak krásně se dojímáme u filmu „Pearl Harbol.“ Pak nám však na mysl vytanou všechny ty hrůzy a skutečné fakty a člověk se ustrne s myšlenkou, že na těchto činech nic romantického není.

Kdo ví, co nám zítřek přinese. Nejprve nás zasáhla obnova španělské chřipky, kdy se lidé div neušlapali kvůli roli toaletního papíru, člověk se bál zakašlat mimo domov a hygiena stoupla na všech frontách a teď… Válka. Nikdy by mě nenapadlo, že se to bude týkat i mé generace, mých vrstevníků, mě samotné – zaplať pánbůh, že ne přímo. Ale musím říci, že slyšet v projevu pana prezidenta, jak nás vyzývá ke klidu, není zrovna povzbudivé.

Doufejme tedy, že se situace brzy uklidní a vše bude jako dříve – z práce do práce, o víkendu zajít třeba na procházku, platit účty, nakupovat, radovat se, ale i plakat. Zkrátka opět žít…

Na zdraví!

 

Pokud mě chcete podpořit, budu ráda, když mi zakoupíte virtuální kávu na Buy me a coffee (https://www.buymeacoffee.com/2decivina)😊

Vložit Komentář


Komentáře