Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Černá káva aneb podepsán nikdo

5. 6. 2020

Časy se mění, udání zůstávají

Zbývá mi jen pár dílů, abych již po několikáté dokoukala, za mě velmi povedený, seriál „Vyprávěj.“ Kdo jej zná, tomu není nutno vysvětlovat oč jde. Kdo to slyší prvně, jedná se o seriál České televize, který ukazuje příběh rodiny Dvořákových od komunismu až do roku 2010, tuším.

Myslela jsem, že doba, kdy udavačství jen kvetlo je víceméně za námi. Měla jsem za to, že jsme se posunuli a jsme někde výš. Někde, kde neničíme své „soky“ kvůli zelenějšímu trávníku. Někde, kde neshazujeme svou neschopnost na druhé. Někde, kde prostě neposíláme udání místo toho, abychom si to vyříkali mezi sebou. Vždy mezi námi byli, jsou a budou lidé, kteří nemají odvahu se ozvat, když mají příležitost, ale ani na druhou stranu nejsou schopni věc pominout, a tak bodají pomyslné kudly do zad nic netušících nevinných. Dokonce záležitosti posílají do těch nejvyšších sfér, kde se za svým sdělením nejsou schopni kolikrát ani podepsat.

Domnívala jsem se, že doba, kdy mám „imunitu,“ protože tatínek udělá škole nová okna je již pryč. Mýlila jsem se. Doufala jsem, že anonymní udání, abych se někoho zbavila, je také tatam. Není.

Nebudu tu rozepisovat, co mě vedlo k sepsání těchto pár řádků, nebo chcete-li vět. Každý koho se to hlouběji týká, si bude moc dobře vědom, že si pomyslně ukazuji právě na něj. Chtěla jsem jen sdělit, že neúspěch náš, není dobré svádět na někoho jiného, kdo za něj nenese žádnou zodpovědnost. Ten problém vám stejně zůstane a je jedno, zda člověka, kterého jste označili za vinného, odkloníte jinam. Objeví se někdo jiný.

Abych to shrnula, kvůli některým jedincům, kteří nebyli schopni přijmout fakt, že zápočet nedostanou jen tak a neshodovali se s některými názory, přijde naše fakulta o jednoho z opravdu dobrých pedagogů. Jak je to možné? Stačilo jedno dobře sepsané a hlavně směřované udání…

Na zdraví!

 

Pokud mě chcete podpořit, budu ráda, když mi zakoupíte virtuální kávu na Buy me a coffee (https://www.buymeacoffee.com/2decivina)😊

Vložit Komentář


Komentáře