 
        Tuňáková pomazánka
Doba přípravy: přibližně 5 minut (bez času vaření vajec)
Obtížnost: začátečník
Nalijte si dvě deci svého oblíbeného vína a pojďte společně se mnou ovládnout kuchyni.
Dnes vám prozradím jak dělám tuňákovou pomazánku, kterou jsou ochutnala na letišti v Anglii při své cestě do Nového světa. Není se čeho bát, povedu vás krok za krokem a uvidíte, že výsledek bude stát opravdu za to.
K dnešnímu vaření budeme potřebovat následující…
| Konzerva tuňáka ve vlastní šťávě | 1 ks / 150 g | 
| Majonéza | 50 g | 
| Plnotučná hořčice | 2,5 lžíce | 
| Vejce natvrdo | 2 ks | 
| Malá cibule | 1 ks | 
| Sůl – dle chuti a potřeby | přiměřeně | 
| Mletý pepř – dle chuti a potřeby | přiměřeně | 
Do větší misky vyklopíme tuňáka tak, aby k němu nenateklo moc šťávy z konzervy a rozmělníme jej vidličkou. Přidáme vychladlá vejce nakrájená na malé kostičky a nadrobno nakrájenou cibulku. Dále dáme do misky i 2 a půl lžíce hořčice a přibližně 1 polévkovou lžíci majonézy. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí s pepřem.
Já osobně mám nejraději tuto pomazánku s celozrnným toastovým chlebem, ať už opečeným, nebo neopečeným, a s plátky salátové okurky navrchu. Avšak nešlápnete vedle, pokud zvolíte jiné pečivo, či si uděláte takové jednohubky pouze s již zmiňovanou salátovou okurkou, kterou pomazánkou potřete.
Dobrou chuť a na zdraví!
