Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Palačinky se špenátovou náplní

17. 7. 2023

Doba přípravy: přibližně 30 minut

Obtížnost: začátečník

Nalijte si dvě deci svého oblíbeného vína a pojďte společně se mnou ovládnout kuchyni.

Dnes vám prozradím jak dělám palačinky se špenátovou náplní. Není se čeho bát, povedu vás krok za krokem a uvidíte, že výsledek bude stát opravdu za to.

K dnešnímu vaření budeme potřebovat následující…

Řezaný špenát – já v tomto případě doporučuji mražený400 g
Strouhaná mozzarella400g
Zakysaná smetana1 kelímek
Cibule – větší1 ks
Česnek4 stroužky
Olej – na smaženípřiměřeně
Hladká mouka – na palačinky300 g
Vejce 3 až 4 ks
Mléko600 ml
Sůl – dle chuti a potřebypřiměřeně

Na rozpáleném oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, na kterou vložíme povolený špenát.

Za stálého míchání necháme špenát zcela rozmrznout a provařit. Poté přidáme prolisovaný česnek a dle chuti dosolíme.

Stlumíme plotnu na střední, spíše nižší stupeň, a během míchání přisypáváme nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu, tak aby se špenátová směs zahustila.

Pokud by se vám náhodou stalo, že směs není hustá dost k vaší libosti, roztopte hrnec a jakmile začne směs vařit, vmíchejte vajíčko.

Špenátovou náplň nechte chladnout a mezitím si připravte palačinky.

Palačinkové těsto si připravte smícháním mouky, špetky soli, mléka a 3 vajec (4. vejce bylo buď použito na zahuštění špenátové směsi, nebo vám zůstane).

Hladké tekoucí těsto lijeme rovnoměrně po malých žufáncích na jemně naolejovanou rozehřátou pánev. Jakmile si všimneme prvních bublinek na vrchní straně, obrátíme. Otočené straně pak stačí na pánvičce jen chvilka.

Hotové palačinky naplníme směsí a zabalíme.

Dobrou chuť a na zdraví!

Vložit Komentář


Komentáře