Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Květákový mozeček aneb mami, napíšeš mi omluvenku do školy?

10. 9. 2021

Chtěj lásku, ne válku

Vysokoškolské prázdniny se chýlí ke konci a to znamená, že tu máme září, poslední měsíc zkouškového. Proto jsem se i já vypravila, ač už jsem zapsána do dalšího ročníku (gratulace vítány), vypravila za posledním testem, který byl vypsán právě k tomuto měsíci, to snad abychom přes prázdniny neplýtvali časem a užívali četby ze skript.

Vše mělo vypuknout s jedenáctou hodinou. Plní očekávání, jaké zákeřnosti nás v testu čekají, sešli jsme se před učebnou a švitořili o našem společném zoufalství. Jedenáctá odbila a my se nasoukali do lavic, které byly k sobě připláclé více než obvykle – když dvoumetrové rozestupy, tak alespoň se stejným počtem lidí, což znamená víc lavic a z toho vyplývá méně místa. Ale nechme lavice lavicemi.

Projedu si zadání, říkám si jaká je to paráda, Palacký v jedné otázce, Májovci ve druhé a fajn týpci ve výběru literárních osobností. Sedím, píši, mozkové závity mi jedou na plné obrátky, ruka nestíhá myšlenky a za oknem svítí slunko. Prostě „mňamka“ zkouška, nemohlo to být lepší. A najednou… Policie České republiky, vyzíváme vás k opuštění budovy. Avšak nutno dodat, že před „vtrhnutím“ do třídy, probíhala situace před učebnou nejspíše stylem „Ty klepeš, já mluvím,“ neboť strážci zákona měli v očích jistou hrůzu, jakou jsem viděla na své praxi, když vás má oslovit žák, protože „Panebože, musím mluvit s učitelkou.“ A teď si vemte, že vám sedí celý učitelský ansámbl v jedné místnosti, to je panečku teprve vzrůšo. Nejprve mě napadlo, že je to nějaká namátková kontrola očkování, roušek a tak dále, ale pak mi hlavou problesklo „A sakra, teď mi přijdou na tahák.“ Naštěstí jsem žádný u sebe neměla, neboť je to velká špatnost a pro takové lidi je určitě vyhrazeno speciální místo v pekle, stejně tak jako pro ty, co ruší ostatní v kině, nebo berou magnetky zpod víček jogurtů. A ona to byla bomba. Všichni jsme tedy začali uklízet v klidu svá pera do tašek a zvedat se, avšak to by nebyl správný přístup, kdyby se vyučující pedagog vzdal své chvíle moci. Paní profesorka se tedy mužům zákona postavila se slovy, že píšeme test a jsme teprve v půli času, a že by tedy bylo dobré, kdyby nám tu půlhodinu dopřáli. Vzápětí se pak otočila k nám, ať zůstaneme sedět, že se to musí ověřit. Jak se ukázalo, policie byla opravdová, nejednalo se o žádnou skrytou kameru, či o striptéry, kteří mají oslnit porotu u státnic. A tak jsme se všichni odebrali s pery v taškách a předčasně odevzdanými pracemi před školu, neboť pokud by fakulta vybouchla, zcela jistě by na nás nic nespadlo, a tak shromáždění před budovou byla nejlepší ochrana, kdy nikomu nehrozí žádné nebezpečí. Nakonec jsme se rozešli každý po svém a uvidíme, kdy bude náhradní termín pro test vypsán.

Pokud vás zajímá, zdali bomba opravdu byla přítomna, tak těžko říct, neboť z emailu od vedení fakulty nevíme nic konkrétního. Avšak mohu-li skromně vyjádřit svůj názor, zpráva na mě působí tak, že přeci jen byla výbušnina někde umístěna. No, jak se říká, kdo se má utopit, ten se jen tak nezastřelí…

Na zdraví!

 

Pokud mě chcete podpořit, budu ráda, když mi zakoupíte virtuální kávu na Buy me a coffee (https://www.buymeacoffee.com/2decivina)😊

Vložit Komentář


Komentáře