Dvě deci vína🍷

Blog jedné vysokoškolačky, která se dělí o svůj pohled na svět. Na zdraví!

Rozhovor: Vanilková zmrzlina aneb svíčky plamínek

28. 6. 2021

Lidé jsou přeci jen šikovní

Stále častěji natrefuji na rádoby „insta modelky,“ které svá obnažená pozadí vystavují na sociálních sítích, a aby odlehčily, nebo spíše dodaly nějakou hodnotu, přidávají moudré citáty, nebo vypisují, jaké je kouzlo života, jak máme být raw, bio, halal, košer, natur a já nevím co ještě. Ale ruku na srdce, nebo raději na ten vyšpulený zadek, ať se na to nemusíme dívat, která z nich je vážně tak moc „best“?

Je mi jasné, jak jste mi odpověděli, a tak vám tu chci představit Báru, která je oblečená a dělá něco, co má smysl. Tak si nalijme dvě deci a pojďme se seznámit…

Barunka je hrdou majitelkou stále se rozvíjejícího a rostoucího instagramového profilu @svickyodbarunky, kde naleznete svíčky všemožných vůní a barev, které však mají jednu věc společnou – naprosto vás okouzlí! A ještě více, když zjistíte, že je tvoří naprosto sama z jen přírodních materiálů a tohle vše dokáže skloubit se studiem na Masarikově Univerzitě, kde studuje, stejně jako má maličkost, pedagogickou fakultu. Nebudu vám to tu však déle vyprávět a pojďme se přesunout rovnou k rozhovoru.

  • Jak to vše začalo? Byl nějaký impuls, který tě přiměl si říct „Jdu dělat svíčky?“

Každý rok se snažím vyrobit k Vánocům svým blízkým i něco od srdce. Velký úspěch měly háčkované dárky, ale protože jsem háčkované dárky dávala vloni, letos to bylo už pasé, a tak jsem musela vymyslet něco jiného. Svíčky mám ráda a chtěla jsem si je zkusit vyrobit. Výsledek se podařil, a tak jsem podarovala i svou rodinu, která byla nadšená. Navíc v Dalešicích, kam jsme se s přítelem přestěhovali, není nic krom pivovaru, a tak jsem si říkala, že by to mohlo mít úspěch.

  • Kdo tě nejvíce podpořil?

V tomto případě asi nejvíce právě přítel, který mi pomáhá s nákupy, výrobou, pokud je třeba, ale i s vymýšlením vzhledu a celkově mi radí co a jak, pokud není zrovna v práci.

  • Tak, to už máme myšlenku, podporu a jak přešlo k činům?

Přivezla jsem si domů asi 3 kila vosku a 4 základní vůně. Dala jsem se do práce a k tomu si založila právě zmiňovaný profil na Instagramu, kde mi lidé mohou psát do zpráv své objednávky, které se snažím co nejrychleji vyřídit. Původně jsem si nemyslela, že to bude mít takový úspěch, ale rozjelo se to a někdy mám celkem nával, za což jsem samozřejmě ráda.

  • Když se ti daří, což ti všichni určitě přejeme, našel se i někdo, kdo spokojený nebyl?

Ano, jednou jedna paní. Nejprve si stěžovala, že nehoří utopený knot, což se nikdy předtím nestalo, ale samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo, a tak jsem jí nabídla kompenzaci. Poslala jsem nové svíčky s nápisy na přání a co se nestalo – opět byla nespokojená s něčím, co mám otestováno já i mí zákazníci. Nicméně jsem se opět omluvila a začala to řešit. Avšak paní to bylo málo a po tři dny mi psala zprávy o tom, jaké jsem zklamání, že tohle nečekala a tak dále. Ale nakonec vše dopadlo dobře.

  • Když máš takovou ošklivou zkušenost, našel se i někdo z druhé stranu mince, kdo dal naopak znát spokojenost?

Určitě ano. Spolupracuji s jednou paní kadeřnicí, která je spokojená a svíčky nabízí u sebe v salonu, aniž by chtěla jakoukoliv odměnu. Nejprve jsme vystavily 15 kousků a ty do dvou dnů byly pryč. A pak mám ještě jednu opravdu pěknou zkušenost, kdy jsem nabídla sestřičkám v nemocnici své zboží, abych měla na operaci své nemocné kočičky, kterou bych si jinak nemohla dovolit, jako student. Toto setkání mi umožnila právě jedna z hodných sestřiček, od které čtyřnohého miláčka mám, a která tu „akci“ vlastně vymyslela.

  • To je opravdu hrozně pěkné, že ti chtěla pomoci a vlastně i ty jsi tím pomohla. Máš nějaké další cíle, tušíš na co narážím?

Chtěla bych do budoucna mít speciální svíčku, ze které půjdou penízky na dobrou věc, ale také bych se ráda nyní vrhla pomalu na tvorbu eshopu. Jinak chci mít vlastní stánek, kde bych byla v kontaktu s lidmi a oni by si mohli hned na místě přivonět k dané svíčce.

  • Která byla první, pamatuješ si to? A jaké nejvíce frčí?

 První byla „Vanilková zmrzlina“, která je taková, řekněme, obyčejná a všichni ji známe například z Ikei. A nyní nejvíce jde na dračku „Čistá karma,“ která je z citrónu, levandule, máty a meduňky.

 

Jak jste se mohli sami převědčit, Svíčky od Barunky jsou tvořeny s láskou a pokud budete mít zájem Báru, jako studující podnikatelku, podpořit, určitě se na ni neváhejte obrátit na adrese https://www.instagram.com/svickyodbarunky/

Děkuji svému hostu a nyní už jen popřeji ať se daří, jak při studiích, tak i co se prodeje týče.

Na zdraví!

 

Pokud mě chcete podpořit, budu ráda, když mi zakoupíte virtuální kávu na Buy me a coffee (https://www.buymeacoffee.com/2decivina)😊

Vložit Komentář


Komentáře